oktober 2017
woensdag

Groep 3 en 4

Dit is de groepspagina van groep 3-4!

We hebben altijd kleine groepjes in een groot lokaal, met 18 kinderen!
Wij doen een heleboel leuke dingen bij ons in de klas en we leren er uiteraard ook heel veel.
Als eerste een kort stukje over groep 3 en daarna een stukje over groep 4. Aan het einde vertellen we nog welke dingen we samen doen.

Groep 3:
Meteen op de eerste schooldag beginnen we in groep 3 al met leren lezen en schrijven. Sommige kinderen kunnen dat al een beetje. Het leren lezen en schrijven gaat echt heel snel en halverwege het schooljaar schrijven we al aan elkaar.
Bij rekenen leren we + en – sommen tot 10, rekenen met geld en nog veel meer.

Groep 4:
Wij zijn ook bezig met taal, rekenen, schrijven, spelling en zelfs begrijpend lezen. Ook beginnen we in deze groep met wereldoriëntatie.
Schrijven mogen we al met een vulpen!

Bij rekenen leren we + en - sommen over het tiental, geld, klokkijken (digitaal), tafels en nog veel meer.

Wat doen we samen?
Uiteraard zijn we niet alleen bezig met leren uit boekjes, maar is het ook belangrijk dat wij goed met elkaar leren omgaan. In de klas hebben we samen regels opgesteld en onze handtekening eronder gezet. Ook werken we met leefstijl. Elke periode sluit aan wat er bij ons in de groep speelt.

Hopelijk kennen jullie ons nu wat beter!

groetjes van groep 3-4