oktober 2017
woensdag

O.b.s. Ekkelhof maakt deel uit van van de 11 openbare basisscolen van de gemeente Borger-Odoorn. Deze vallen allemaal onder het bevoegd gezag van stichting OPO Borger-Odoorn. Voor de ongeveer 65 kinderen en hun ouders speelt de school een belangrijke rol in hun leven.

Het onderwijs wordt gegeven in jaargroepen. Binnen de jaargroepen wordt er vanuit de basisstof-/herhalingsstof-/verrijkingsstofgedachte gedifferentieerd. Het betekent dat alle leerlingen zich de basisstof eigen moeten maken en dat leerlingen die meer kunnen ook de moeilijkere verrijkingsstof maken. Voor de echte “plus”leerlingen gaan we levelwerk aanbieden. Bovendien worden er in beperkte mate individuele programma’s aangeboden aan leerlingen die moeite hebben zich de basisstof eigen te maken. Leerlingen die duidelijk aangeven sneller de leerstof te kunnen verwerken krijgen de gelegenheid om door te werken.

Onze school heeft een Interne Begeleidster (IB-er), Joke Smit. Zij coördineert de zorg voor de leerlingen, zij begeleidt de leerkrachten bij het opstellen van individuele- en groepshandelingsplannen en zij is verantwoordelijk voor het bijhouden van de leerlingendossiers.

De groepen

De groepen zijn als volgt verdeeld:

- groep 1 en 2               juf Brenda en juf Grietje;

- groep 3 en 4               juf Marianne;

- groep 5 en 6               juf Karin en juf Gerda;

- groep 7 en 8               juf Roelien en juf Yvonne.

Deze leerkrachten zijn ook aanspreekpunt voor de groep.

Op de middagen voegen we de groepen samen. Dan zijn de groepen als volgt verdeeld:

groep 1, 2 en 3                   juf Brenda en juf Grietje;

groep 4 en 5                       juf Karin en juf Marianne;

groep 6, 7 en 8                    juf Roelien en juf Yvonne.

Op de vrijdagmiddag hebben de groepen 5 t/m 8 een continurooster.

De dagelijkse leiding op de school ligt bij de teamleider, Roelien Hoogeveen. De clusterdirecteur, Ineke Roelfsema, is integraal verantwoordelijk. Dit betekent dat zij verantwoordelijk is voor zowel het onderwijsinhoudelijke beleid, het personeelsbeleid alsmede het financiële beleid. Ook is zij verantwoordelijk voor de onderhoudssituatie van het gebouw waarin de school is gevestigd.